Aki Louhela

Aki Louhela

Musiikki särkee jään ja luo tunnelman!

Musiikin ja esiintyjien valinta tilaisuuksiin on usein hankalaa. Kun haluaa pelata varman päälle ja olla stressaamatta asiasta, kannattaa kääntyä musiikin ammattilaisen puoleen.

Yhtenä varmana valintana on tunnettu pitkän linjan säveltäjä-muusikko Aki Louhela. Akin julkinen ura alkoi jo vuonna 1992 ja mies on ehtinyt olla musiikin saralla monessa mukana. Ensimmäinen soololevy tuli ulos vuonna 1997. Levyn hittibiisiksi nousi "Jos oon liikaa". Toinen pitkäsoitto ilmestyi vuonna 2000, levyn ehkä tunnetuimmaksi lauluksi valikoitui "Vapaana syntynyt". Levyjen kappaleet ovat edelleen suosituimpien joukossa radiolistoilla.

Aki on myös tunnettu jatkuvasta tiivistä yhteistyöstä muiden huippuartistien kanssa. Esimerkkinä mainittakoon jo vuosia jatkuneet yhteisesiintymiset Samuli Edelmanin kanssa. Aki on toiminut myös säveltäjänä usealle eturivin artistille. Uutta omaa materiaalia on luvassa tulevaisuudessa, sillä tältä paljon keikkailevalta ammattimuusikolta on ilmestymässä myös oma soololevy.

Aki Louhelan keikkaohjelmisto koostuu tarpeen mukaan omista biiseistä sekä kannat kattoon nostavista 50-, 60-, 70-, 80-, 90- ja 2000-luvun englannin- ja suomenkielisistä hitticovereista. Rokista soulklassikkoihin! Ohjelmistosta löytyvät niin Whitesnake, Marvin Gaye, James Morrison kuin J. Karjalainenkin… Ja miestähän on tituleerattu jopa Pohjolan omaksi Bryan Adamsiksi!

Erilaiset variaatiot kokoonpanoista ovat aina tilaisuuden luonteen mukaan mahdollisia. Keikoilla Aki viihtyy yksin kitaran kanssa, duona toisen kitaristin kanssa, triona rumpalin ja basistin kanssa tai 4-5 hengen bändin kanssa. Tällöin ohjelmisto voi olla Akin omat biisit + valitut coverit (Aki Louhela Band) tai täysi cover-setti, esim. Whitesnake, AC/DC tai Rainbow.

Ammattimaisesti kootulla setillä päästään kunnon fiiliksiin!

Aki Louhela on kokenut esiintyjä, jonka karisma ja ilmaisun syvyys ovat vuosien saatossa yhä vain parantuneet. Tulkinta on tullut Louhelalle koko ajan tärkeämmäksi osaksi kappaleita. Aki laulaa suomeksi ja englanniksi, kumpikin tuntuvat omilta.

- On hienoa laulaa isojakin biisejä, joissa on suuria tunteita.

Aki on heittäytyjä, joka uskaltaa antaa itsestään livetilanteessa paljon. Vuorovaikutus yleisön kanssa voi toisinaan yltyä hauskuudessaan stand up -komiikaksi asti yleisön viihtyessä, joskus jopa villiintyessä ja osallistuessa showhun. Karismaattista esiintyjää on kiitelty myös roolistaan oululaisessa Tiernashowssa. Työskenteleminen musikaalilavoilla olisi mielenkiintoinen haaste tulevaisuudessa.

Suurien konserttilavojen ohella Louhela rakastaa myös intiimimpää tunnelmaa esiintymisessä. Tiedustelut yksityisjuhliinkin ovat tervetulleita.

Yhteystiedot ja lisäinfoa löydät helposti Aki Louhelan kotisivuilta www.akilouhela.fi sekä Facebookista Aki Louhela Official –sivustolta.

Kummatkin Louhelan soololevyt ”Aki Louhela” ja ”Sydämen Reunalla” löytyvät hyvin varustetuista levykaupoista ja myös nettikaupoista digitaalisessa muodossa.

Aki on osallistunut vuodenvaihteessa Nelosella alkaneeseen THE VOICE OF FINLAND tv-ohjelmaan. Alkuvuoden aikana selviää miten tuomaristo ottaa miehen vastaan ja pääseekö Aki jatkoon kilpailussa.